top of page

Onze diensten

Kinesitherapie

Kinesitherapie betekent behandeling door beweging. In deze behandeling sta je als patiënt centraal en bekijken we samen welke therapie voor jou geschikt is. Als jong team van leergierige en gedreven kinesisten staan wij voor jou klaar met onze ervaring en expertise.

 

Doorheen het jaar, probeert elk van ons meerdere bijscholingen te volgen om up-to-date te blijven van de vorderingen binnen ons vakgebied. Heb je vragen kan je ook steeds bij ons terecht.

 

Hoe ziet een behandeling er net uit? Tijdens de eerste consultatie wordt er een uitgebreide anamnese en onderzoek uitgevoerd naar jouw klachten. Daarna maken we een behandelplan op jouw maat. Dit kan gaan van manuele behandeling, oefentherapie, tips, ….

 

Hieronder krijgt u een overzicht van de behandeltypes die aangeboden worden in de praktijk.

Kinderkinesitherapie

Geschikt voor motorische, psychomotorische en respiratoire problemen bij kinderen en baby’s.

kindertherapeut
IMG_6908.jpg

Algemene Kinesitherapie

Geschikt voor verschillende aandoeningen/klachten. Dit kan gaan van gewrichtspijnen, peesletsel tot chronische pijn/klachten (fibromyalgie, chronisch vermoeidheid syndroom, MS, …). Ben je niet zeker of ik jou kan helpen, neem vrijblijvend contact op voor verdere informatie.

Revalidatie

Geschikt voor revalidatie, voor en na een operatie of doorgemaakt trauma. Er wordt samen met jou een behandelplan en doel opgesteld om jouw herstel zo optimaal mogelijk te proberen maken

IMG_7041.jpg
Kundalini Yoga buiten

Longrevalidatie

Geschikt voor patiënten met longaandoeningen (COPD, longemfyseem, bronchitis, CF, …). Van baby’s tot oudere patiënten worden hier met veel enthousiasme en zorg behandeld

Sportkinesitherapie

Geschikt voor revalidatie na een opgelopen sportletsel. Via een sport-specifieke aanpak zullen we proberen je hoogste niveau terug te bereiken.

buitensport
Image by Kate

Diabetes Educatie

Geschikt voor patiënten (kind en volwassene) met obesitas, prediabetes, diabetes type 1, diabetes type 2 en zwangerschapsdiabetes. Bewegingstherapie is hierbij een belangrijke pilaar van de behandeling, dit om mogelijke verdere risico’s te vermijden.

Hyperventilatie

Chronische hyperventilatie is een aandoening die de laatste jaren stijgt in zijn prevalentie. Deze kan meerdere oorzaken hebben die we telkens gericht aanpakken.

yogahouding
Zwangere buik

Perinatale kinesitherapie

Hierbij begeleiden we vrouwen die tijdens, voor of na hun bevalling zitten met vragen of kwaaltjes.

Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een zachte techniek waarbij het ophopend lymfevocht terug in de lymfebanen gestimuleerd wordt.

212220679_162902325902855_6280862242554226683_n.png
acupunctuur

Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij er in een pijnlijke of gespannen spier een naald wordt ingebracht. Deze naald zal er mee zorgen om verhardingen van een spier doeltreffend aan te pakken.

bottom of page